15 TEMMUZ  DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ

15 Temmuz 2016'da Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en karanlık gecelerinden birini yaşadı. Boğazlar üzerindeki köprüler kapatılmış, devlet televizyonu ve özel televizyonlarda yayınlar durdurulmuş ve hatta Türkiye Büyük Millet Meclisine bombalar yağdırılmıştı. Darbe girişimi sonrası "15 Temmuz Şehitler Köprüsü" adını alan Boğaziçi Köprüsü'ne koşan halk, darbeye karşı direnmiş ve sabaha kadar köprüyü terk etmemişti.  Dileriz, bundan sonra milletimiz aynı acılarla karşı karşıya gelmez.  Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünü ve milletin bağımsızlığını, ebedi Başkomutan Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarından devralan milletimiz, Gençliğe Hitabe'de de söylendiği gibi  bir gün istiklal ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşerse, vazifeye atılmak için içinde bulunduğu vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyecektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi bütün ümidimiz gençliktedir!

11.07.2022 401

11-07-202211-07-2022