STORYTELLING FOR IMPACT: OUR HERITAGE (ETKİ İÇİN HİKAYE ANLATIMI: MİRASIMIZ)

24.03.2023 135

Bu proje, mirasımız teması aracılığıyla öğrencilerin dilsel, dijital, edebi yeterliliklerini, yaratıcılıklarını, eleştirel düşünmelerini, kültürel farkındalıklarını ve ifadelerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.Öğrenciler proje üzerinde çalışırken: -yerel mirası yorumlayacak, -yerel mirasın özelliklerini araştıracak, -ses, video ve fotoğraf hikaye anlatımı yoluyla yerel miras örneklerini sunacak, -bir gezi planlayacak ve bunu bir hikaye ile destekleyecek, -katılacaklar Avrupa Mirası Günleri, Daha Güvenli İnternet Günü, AB ve eTwinning Günü kutlamaları.   Proje hedefleri:

Bu projenin üç ana hedefi vardır:

1. Yerel ve Avrupa mirasına aşinalık (ortakların çeşitliliğine bağlı olarak),

2. Avrupa dillerine ve kültürel çeşitliliğe ilgi geliştirmek (ortakların çeşitliliğine bağlı olarak),

3. Anahtar yetkinliklerin geliştirilmesi ((çok)dilli, okuryazarlık, dijital yeterlilikler, kültürel farkındalık ve ifade, kişisel, sosyal ve öğrenmeyi öğrenme).

Üyeler:

Türkiye(10), Yunanistan(9), Romanya(8), İtalya(8), Hırvatistan(5), Polonya(4), Fransa(2), Moldova Cumhuriyeti(2), İsveç(1), Letonya(1) ), Sırbistan(1), Arnavutluk(1)

24-03-2023