CEP TELEFONLARI VE KİŞİSEL CİHAZLARIN KULLANIMI

CEP TELEFONLARI VE KİŞİSEL CİHAZLARIN KULLANIMI

05.04.2023 79

 ·Okulda ders saatleri içerisinde öğrencilerimizin kişisel cep telefonu kullanması yasaktır.Telefonlar her sınıf için belirlenmiş telefon kutularına dersin ilk on dakikasında bırakılmakta ve güvenli bir odada son dersin son on dakikasında öğrenciye teslim edilmek üzere muhafaza edilmektedir.

 · Cep telefonunu yönetime teslim etmeyen ve cep telefonu ile okul içerisinde video yada fotoğraf çeken öğrencilere yasaların ve Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin Ödül ve Disiplin maddeleri gereği işlem yapılmaktadır.

· Her türlü kişisel cihazların sorumluluğu kişinin kendisine aittir.

· Okulumuz bu tür cihazların kullanımından doğacak olumsuz sağlık ve yasal sorumlulukları kabul etmez.

· Okulumuz kişisel cep telefonlarının ve bilişim cihazlarının kayıp, çalınma ve hasardan korunması için gerekli tüm önlemleri alır fakat sorumluluk kişiye aittir.

 · Okulumuz öğrencileri, velilerini aramaları gerektiği durumlarda okula ait olan telefonları bir okul idarecisi gözetiminde kullanabilirler.

· Öğrencilerimiz eğitim amaçlı (web 2 araçlarının kullanımı vb) kişisel cihazlarını kullanmak için okul yönetiminden izin almalıdır.

· Velilerimiz okul saatleri içerisinde öğrencileriyle görüşme yapmamaları gerektiği konusunda bilgilendirilirler.Eğer zorunlu haller var ise okul yönetiminden izin alarak görüşme yapmaları sağlanmalıdır.

 · Öğrencilerimiz cep telefon numaralarını yalnızca güvenilir kişilerle paylaşmaları, tanımadıkları güvenilir bulmadıkları kişilerle cep telefonu gibi kişisel bilgilerini paylaşmamaları gerektiği konusunda bilinçlendirilmektedirler.

· Çalışanlar (öğretmen, idareci, personel vb) kişisel cep telefonlarını ders saatlerinde sessize alarak ya da kapatarak görevlerine devam etmelidir.

· Kurum çalışanları (öğretmen, idareci, personel vb) ve öğrenciler sosyal medya ya da sohbet programları üzerinden öğrenci ya da kurum çalışanlarından gelecek olan ya da kendilerinin gönderecekleri her türlü içerik ve mesajlaşmanın hukuki sorumluluğunu taşımaktadır, uygunsuz olabilecek her türlü içerik ve mesajlaşma ivedilikle okul yönetimi ile paylaşılır. Böyle bir duruma mahal vermemek için gereken önlemler alınır.

 

 

OKUL GÜVENLİK PLANI  icerikler/okulumuz-e-guvenlik-plani_13845068.html

AMAÇ          icerikler/amac_13889013.html

SORUMLULUKLAR    icerikler/sorumluluklar_13889022.html

E-GÜVENLİK (E-SAFETY) POLİTİKAMIZ   icerikler/okulumuz-e-guvenlik-politikasi_13845048.html

OKUL WEB SİTESİ            icerikler/okul-web-sitesi_13889043.html

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI         icerikler/goruntu-ve-videolarin-paylasimi_13889049.html

KULLANICILAR                  icerikler/kullanicilar_13889059.html

İÇERİK                                     icerikler/icerik_13889066.html

İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI                  icerikler/internetin-ve-bilisim-cihazlarinin-guvenli-kullanimi_13845098.html

CEP TELEFONLARI VE KİŞİSEL CİHAZLARIN KULLANIMI              icerikler/cep-telefonlari-ve-kisisel-cihazlarin-kullanimi_13888960.html

E-GÜVENLİK EĞİTİMİ       icerikler/e-guvenlik-egitimi_13845099.html