İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI

24.03.2023 139

İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI:

· İnternet; bilgiye ulaşmakta en önemli araçlardan biri haline gelmişken, bunu okuldaki müfredat ile ilişkilendirerek doğru bilgiye en güvenli şekilde öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi ulaştırabiliyoruz.

· İnternet erişimlerimizi öğrencilerimizin yaş ve yeteneklerine göre entegre etmiş durumdayız.

· Tüm okulumuza ait bilişim cihazlarımızı kullanım politikamıza uygun şekilde, gerekli filtrelemeleri yaparak güvenli hale getirmiş durumdayız.

· Tüm çalışanlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz etkili ve verimli çevirimiçi materyellerin kullanımı konusunda bilgilendirilmiştir.

· E-güvenlik ve siber zorbalık konularında yıl içinde öğrencilere rehberlik saatlerinde sınıf rehber öğretmenleri ve okul rehber öğretmeni tarafından bilgiler verilmekte,okulda velilere yönelik seminerler düzenlenmektedir.

· Çevirimiçi materyaller öğretme ve öğrenmenin önemli bir parçası olup müfredat içinde aktif olarak kullanılmaktadır.
· Şubat ayı içerisinde güvenli internet günü okulumuzda kutlanmakta,konu ile ilgi panolar hazırlanmaktadır.

·Okulumuz 5651 yasasına uygun güvenlik prosedürlerini uygulamaktadır,

·Antivirüs uygulaması okuldaki bilişim araçlarında ve akıllı tahtalarda kullanılmaktadır.

OKUL GÜVENLİK PLANI  icerikler/okulumuz-e-guvenlik-plani_13845068.html

AMAÇ          icerikler/amac_13889013.html

SORUMLULUKLAR    icerikler/sorumluluklar_13889022.html

E-GÜVENLİK (E-SAFETY) POLİTİKAMIZ   icerikler/okulumuz-e-guvenlik-politikasi_13845048.html