OKULUMUZ E GÜVENLİK POLİTİKASI

OKULUMUZ E GÜVENLİK POLİTİKASI

 

E-GÜVENLİK (E-SAFETY) POLİTİKAMIZ

24.03.2023 155

·Okulumuzda ders anlatımı yapılan her alanda etkileşimli tahta ve güvenli internet erişim ağı vardır.

·İnternet erişim ağı, ağ güvenlik filtresiyle kullanılmaktadır. 

·Okulumuzun internet sitesindeki içerikler okul web sayfası yayın kurulu tarafından incelendikten sonra okul müdürünün onayı ile  paylaşılmaktadır.

·Etkileşimli tahtalar güvenlik kurulumu ile öğretmenlerin kontrolünde kullanılmaktadır. 

·Okulda ders saatleri içerisinde öğrencilerimizin kişisel cep telefonu kullanması yasaktır.Telefonlar her sınıf için belirlenmiş telefon kutularına dersin ilk on dakikasında bırakılmakta ve güvenli  bir odada son dersin son on dakikasında öğrenciye teslim edilmek üzere muhafaza edilmektedir.

·Rehberlik servisi tarafından öğrencilere ve öğrenci velilerine BİT bağımlılığı, BİT‟in doğru ve güvenli kullanımı,siber zorbalık gibi konularda eğitim seminerleri yapılmaktadır. 

·Okulumuzda BİT’in doğru ve güvenli kullanımı ile ilgili bilgilendirici panolar bulunmaktadır.

·Okulumuzda etkileşimli tahtalar, güvenli erişim ağı ,Eba eğitim portalı  ve e-Twinning portallarının güvenli kullanılması noktasında gerekli tedbirler alınmakta ve ilgili tedbirlerde güncellemeler yapılmaktadır.

·Okulumuzun öğretmenleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen Siber Zorbalık, BİT’in doğru ve güvenli kullanımı konularında uzaktan ve yüz yüze eğitimler almıştır.

·Okulumuzda “Daha Güvenli İnternet Günü” kutlanmaktadır.

·Okulumuzun internet sitesinde e-güvenlik konusunda, guvenliweb.org.tr. sitesi ve buradan alıntılanan öğrenci ve velilere yönelik videolar ve afişler yer alan linkler yer almaktadır. 

·Okul paydaşlarımız istedikleri zaman konu ile ilgili bilgi alabilmekteler.

·Okulumuzda güvenli internet günü kutlamalarında, konu ile ilgili seminerlerde guvenliweb.org.tr.sitesinden alınan  bilgi broşürleri okul personeli öğrenci ve öğrenci velileri ile paylaşılmaktadır.

·Okulumuz bilişim öğretmenleri tarafından internet etiği ve güvenli internet kullanımı konularda öğrencilerimiz bilgilendirilmektedir.

·Okulumuzda 21.yy iletişim becerileri önemsenmektedir. Bununla ilgili olarak öğrencilerimizin BİT’i kullanım becerilerini geliştirme çalışılmaları yapılmaktadır. 

·Okulumuzda Dijital vatandaş olma konusunda paydaşlarımızı bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır. 

·Okulumuzda izinsiz fotoğraf çekmek kesinlikle yasaktır.

·Okul web sayfasındaki öğrenci faaliyetlerine ait görseller öğrenci velilerinden alınan izinler kapsamında kullanılmaktadır.

·Okulumuzun öğrencilerinin yüzleri okula ait hiçbir sosyal medya sitesinde ve e-Twinning portalındaki proje çalışmalarında açık bir şekilde gösterilmemektedir.

·Öğrencilerimizin ve velilerimizin okula kayıt esnasında vermiş oldukları  kişisel bilgileri korunmaktadır.Velilerimizin iletişim bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşılamaz.

 

OKUL GÜVENLİK PLANI  icerikler/okulumuz-e-guvenlik-plani_13845068.html

AMAÇ          icerikler/amac_13889013.html

SORUMLULUKLAR    icerikler/sorumluluklar_13889022.html

E-GÜVENLİK (E-SAFETY) POLİTİKAMIZ   icerikler/okulumuz-e-guvenlik-politikasi_13845048.html

OKUL WEB SİTESİ            icerikler/okul-web-sitesi_13889043.html

GÖRÜNTÜ VE VİDEOLARIN PAYLAŞIMI         icerikler/goruntu-ve-videolarin-paylasimi_13889049.html

KULLANICILAR                  icerikler/kullanicilar_13889059.html

İÇERİK                                     icerikler/icerik_13889066.html

İNTERNETİN VE BİLİŞİM CİHAZLARININ GÜVENLİ KULLANIMI                  icerikler/internetin-ve-bilisim-cihazlarinin-guvenli-kullanimi_13845098.html

CEP TELEFONLARI VE KİŞİSEL CİHAZLARIN KULLANIMI              icerikler/cep-telefonlari-ve-kisisel-cihazlarin-kullanimi_13888960.html

E-GÜVENLİK EĞİTİMİ       icerikler/e-guvenlik-egitimi_13845099.html

24-03-2023